DalaWux

Frisör, validering preparand finns nu i Falun

postad av Peter, tisdag 12 juni, 2018 - 23:27 i ValideringDu som har praktiska erfarenheter eller förvärvat kunskaper motsvarande minst ett års yrkeserfarenhet som verksam frisör är välkommen att söka till validering preparand som förbereder dig för delproven och gesällprovet.

Förkunskaper: Godkänt i SFI D samt matematik på grundläggande nivå.

Kurslängd: 1500 gymnasiepoäng + 200-700 poäng grundläggande svenska, 30 veckor.

Kursupplägg: Klassrumsundervisning. Det ingår 9 veckors praktik (APL) i utbildningen. Du kommer innan du blir antagen delta i en obligatorisk kurs under tre veckor som visar om du har tillräckliga kunskaper för att påbörja utbildningen.

Kursstart/sista ansökningsdatum: För nästa kursstart samt när din ansökan senast ska vara oss tillhanda – besök vägledningscentrums webbplats: www.falun.se/vux

Utbildningsanordnare: Frisörcentrum, Trotzgatan 25

Kurskostnader: Inför kursstart måste material/verktyg inköpas av eleven, så som viss kurslitteratur, saxar, knivar, kammar, borstar och dockhuvuden. Verktyg kan köpas på skolan eller enligt den lista som tillhandahålls från skolan. Den totala kostnaden blir ca 6000:-.

Kursupplysning: Gymnasiearbete ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta Vägledningscentrum.

Övriga upplysningar: Kontakta Linnea Arvidsson, linnea@frisorcentrum.se eller tel 070-263 22 08

Studiestöd: Studiemedel, www.csn.se

Ansökan: gör du på www.falun.se/vux För att göra en ansökan i kurskatalogen behöver du först skapa ett användarkonto hos Falu Kommun. Kontakta gärna en studie- och yrkesvägledare om du läser mot slutbetyg eller examen.

Tänk på att alltid ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun om du vill ansöka om validering.

Klick här för att ladda ned informationsblad (pdf) >>