DalaWux

DalaValideringscentrum söker medarbetare!

postad av Peter, torsdag 5 oktober, 2017 - 08:19 i Lediga jobbÄr du SYV, har intresse och kunskap om validering och är sugen på ett utvecklande arbete?

Dala Valideringscentrum/DVC är en regional stödstruktur som skall skapa ökade förutsättningar för en effektiv och välfungerande validering av reell kompetens i Dalarna. Organisationen består av en verksamhetsansvarig, en utredare/omvärldsanalytiker samt rollen som Studie- och yrkesvägledare/valideringsutvecklare.

Arbetsgivare är VDUF -Västerdalarnas Utbildningsförbund. Malung-Sälens kommun är huvudman för Dala Valideringscentrum, och verksamheten drivs av den ideella organisationen Dalawux, som är samverkansorganet för den kommunala vuxenutbildningen i Dalarnas samtliga 15 kommuner. Tre regionala valideringsnoder finns också kopplade till den kommunala vuxenutbildningen, dessa finns idag i Avesta, Borlänge samt Malung/Leksand.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara anställd av VDUF och placeringsorten är Borlänge. Arbetsuppgifterna som studie och Yrkesvägledare/Valideringsutvecklare innefattar bland annat att:

  • samordna etablering av valideringsnoderna samt överenskommelser med valideringsnoderna
  • samordna och stödja valideringsnoderna för ökat antal valideringar och utveckling av gemensamma processer och rutiner kring validering
  • kompetensutveckla och stödja lokala SYV i deras arbete kring validering
  • kartlägga Dalarnas kompetenser, yrkesområden, utbildning, färdigheter
  • ha kontakt med relevanta aktörer inom valideringsområdet
  • arbeta med valideringsutveckling
  • arbeta med framtagande av valideringsmaterial

KVALIFIKATIONER
Vi söker sig som är examinerad studie- och yrkesvägledare. Vi ser att du har kunskap och erfarenhet av validering, ett stort kontaktnät i Dalarna, bred kunskap om olika branscher och yrkesområden. Vi ser även att du har aktuell kunskap om den regionala arbetsmarknadens behov och efterfrågan, både övergripande och lokalt för Dalarna. Du är en självgående person med god samarbetsförmåga och kan arbeta likaväl i grupp som självständigt. Vidare är du en målmedveten och relationsskapande person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är flexibel i ditt arbete. Du har mycket goda kunskaper i att använda Microsoft office olika programvaror, eller liknande. Du har i övrigt mycket goda IT kunskaper.

Du kan kommunicera både skriftligt och muntligt i svenska språket, du ska även ha goda kunskaper i engelska.
B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav då resor inom Dalarna ingår i tjänsten. Motivera i ditt personliga brev varför du söker denna tjänst.

ÖVRIGT
Insända ansökningshandlingar återsändes ej. Ange referenspersoner i ansökan. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Ange eventuellt löneanspråk i ansökan. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet senast den 15 oktober!
Använd länken nedan för att skicka in din ansökan.

Klicka här för att söka jobbet!

Ange referens:  A717080/2017

 

Körkort

 B

Arbetslivserfarenhet

 Studie- och yrkesvägledare: erfarenhet efterfrågas
 

Om lön

Enligt avtal.
 

Om anställningsvillkor

Heltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2017-11-17 Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 2 år. Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. .

 Kontaktinformation


Kontaktpersoner

Lena Palm Eriksson, Tf rektor,
Telefonnummer: 070-664 44 16
lena.eriksson@malung-salen.se


Fackliga kontaktpersoner

Ewy Larsson, Lärarförbundet
Telefonnummer: 010-1219858

Karin Lindgren, Lärarnas Riksförbund
Telefonnummer: 010-1219856


Företagets adress

Moravägen 9 Malung


Postadress

Västerdalarnas utbildningsförbundBox 1478221 Malung

Informationsdagar om YH-utbildning - industrimekaniker och underhållstekniker inom processindustrin

postad av Admin, torsdag 11 maj, 2017 - 00:24 i Yrkesutbildning


 

Informationsträff om utbildningarna:
När: onsdagen den 17 maj, kl 15.00
Var: Avestaparken

Välkommen!


Industrimekaniker
Som industrimekaniker arbetar du i produktionsnära verksamhet där service och underhåll är viktiga arbetsuppgifter. Efterfrågan på industrimekaniker är relativt konstant över tiden och behov finns inom olika typer av industriföretag. Utbildningen är bred och du får en grundläggande industriutbildning på gymnasial nivå. När du klarat utbildningen med godkänt resultat har du möjlighet att arbeta inom industrin med grundläggande industrimekaniska uppgifter.

Kursstart: 2017-08-22 (44 veckor)
Sista ansökningsdag: 2017-06-02
Information kring hur du ansöker finns på: http://www.borlange.se/vux

Kunskapslyft industri
Kommuner i samverkan för jobb i Dalarna!
Informationsträff om utbildningarna:
När: torsdagen den 18 maj, kl 16.00
Var: Komvux Borlänge i högskolans lokaler, Röda vägen 4, Jussirummet

Välkommen!


Underhållstekniker inom processindustrin
Är du teknikintresserad? Vill du vidareutbilda dig till ett välbetalt jobb och bli eftertraktad i hela Europa? Efter avslutad utbildning får du en kvalificerad yrkeshögskolexamen som underhållstekniker och du kan söka jobb som arbetsledare, underhållstekniker, processtekniker eller servicemontör. Du får också ett "Europass" - en engelsk översättning av din examen som du kan använda om du vill jobba utanför Sverige

Kursstart: 2017-09-04 Utbildningslängden är 2 år
Sista ansökningsdag: 2017-06-11
Ansök till utbildningen på: www.borlange.se/yh

Kunskapslyft industri
Kommuner i samverkan för jobb i Dalarna!Viktig information! Nya regler om utfärdande av slutbetyg!

postad av Peter, måndag 28 november, 2016 - 08:56 i Om Betyg


Slutbetyg inom komvux kan utfärdas till och med den 1 juli 2020 

Regeringen har beslutat om en förordningsändring som innebär att slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning får utfärdas fram till och med den 1 juli 2020. Tidigare regler innebar att möjligheten att utfärda slutbetyg från sådan utbildning upphör den 1 januari 2017.

I dagens kommunala vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå har slutbetyget ersatts av gymnasieexamen. Enligt övergångsbestämmelser har dock slutbetyg kunnat utfärdas fram till och med den 1 juli 2015, vilket senare har förlängts till och med den 1 januari 2017.

Många elever med gamla kursbetyg kommer inte att hinna få slutbetyg innan januari nästa år och skulle utan en förlängning av övergångsperioden för slutbetyg i stället behöva läsa till en gymnasieexamen inom komvux.

- En gymnasieexamen kräver att äldre kursbetyg omvandlas till betyg enligt de nya ämnesplanerna. Vissa äldre kurser, eller delar av äldre kurser, kan inte omvandlas, och det innebär att vissa elever tvingas läsa fler kurser för att få en gymnasieexamen än vad de skulle ha behövt för att få ett slutbetyg. Många elever har gamla kursbetyg och övergångsproblemen kommer att kvarstå under många år. Därför förlänger regeringen nu tidsfristen till och med den 1 juli 2020 så att fler elever får möjlighet till slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning, säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström.

De äldre bestämmelserna om grundläggande behörighet till högskoleutbildning som påbörjas på grundnivå och vänder sig till nybörjare ska fortsätta att gälla för den som senast den 1 juli 2020 har fått slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning.


Vill du veta mer?

Mer information om detta kan du hitta här: http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/11/slutbetyg-inom-komvux-kan-utfardas-till-och-med-den-1-juli-20202/