DalaWux

Frisör, validering preparand finns nu i Falun

postad av Peter, tisdag 12 juni, 2018 - 23:27 i ValideringDu som har praktiska erfarenheter eller förvärvat kunskaper motsvarande minst ett års yrkeserfarenhet som verksam frisör är välkommen att söka till validering preparand som förbereder dig för delproven och gesällprovet.

Förkunskaper: Godkänt i SFI D samt matematik på grundläggande nivå.

Kurslängd: 1500 gymnasiepoäng + 200-700 poäng grundläggande svenska, 30 veckor.

Kursupplägg: Klassrumsundervisning. Det ingår 9 veckors praktik (APL) i utbildningen. Du kommer innan du blir antagen delta i en obligatorisk kurs under tre veckor som visar om du har tillräckliga kunskaper för att påbörja utbildningen.

Kursstart/sista ansökningsdatum: För nästa kursstart samt när din ansökan senast ska vara oss tillhanda – besök vägledningscentrums webbplats: www.falun.se/vux

Utbildningsanordnare: Frisörcentrum, Trotzgatan 25

Kurskostnader: Inför kursstart måste material/verktyg inköpas av eleven, så som viss kurslitteratur, saxar, knivar, kammar, borstar och dockhuvuden. Verktyg kan köpas på skolan eller enligt den lista som tillhandahålls från skolan. Den totala kostnaden blir ca 6000:-.

Kursupplysning: Gymnasiearbete ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta Vägledningscentrum.

Övriga upplysningar: Kontakta Linnea Arvidsson, linnea@frisorcentrum.se eller tel 070-263 22 08

Studiestöd: Studiemedel, www.csn.se

Ansökan: gör du på www.falun.se/vux För att göra en ansökan i kurskatalogen behöver du först skapa ett användarkonto hos Falu Kommun. Kontakta gärna en studie- och yrkesvägledare om du läser mot slutbetyg eller examen.

Tänk på att alltid ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun om du vill ansöka om validering.

Klick här för att ladda ned informationsblad (pdf) >>

Yrkesutbildningar med start hösten 2018 Vuxenutbildningen Borlänge

postad av Admin, fredag 4 maj, 2018 - 09:11 i Yrkesutbildning

Nu är det dags att söka till höstens yrkesutbildningar!

Våra yrkesutbildningar har framförallt en sak gemensamt - de genomförs för yrken där det finns ett stort rekryteringsbehov. Det betyder att de flesta som studerar hos oss kan gå direkt ut i arbete efter avslutad utbildning. Samtliga utbildningar är kostnadsfria* och du kan söka studiemedel hos CSN.
Du som bor i en annan kommun än Borlänge, kom ihåg att din hemkommun måste bevilja dina studier!

*Kurslitteratur och eventuella resor bekostas av den studerande.

För dig som
  • är arbetssökande 
  • behöver öka din kompetens
  • vill byta yrkesbana
Start och ansökan
Höstens utbildningar startar i augusti, du ansöker mellan 14 maj - 18 juni.

borlange.se/vux finns all information du behöver. Det är också där du ansöker.

/Vuxenutbildningen Borlänge


En film om att studera som kocklärling

postad av Peter, måndag 27 juni, 2016 - 01:26 i Lärling

Att vara lärling innebär att du får du möjlighet att lära dig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbetsplats med studier i skolan. Den största skillnaden mellan en lärlingsutbildning och annan yrkesutbildning är att du är en del av ett arbetslag på en arbetsplats.

På arbetsplatsen gör du det mesta av din yrkesutbildning och din yrkeslärare har nära kontakt med din handledare på arbetsplatsen. Tillsammans utformar ni din utbildning på bästa sätt. Under din studietid har du en fot i arbetslivet och en i skolan vilket innebär att du både får en yrkesutbildning och kontakter inom arbetslivet vilket ofta leder till en anställning.


Se filmen om att studera som kocklärling.Om du vill veta mer om att studera som lärling inom DalaWux, kontakta då en Studie- och Yrkesvägledare (SYV) i din kommun. Du hittar kontaktuppgifter i menyn högst upp på sidan.